05 de setembre 2006

Cal repensar el Telecentre?


Traducción gratuita al español de esta web en: http://www.translendium.com/

Seguint amb les propostes que ja avançava en la meva anterior reflexió, voldria animar a totes les persones que intervenen en el desenvolupament de la societat del coneixement en el nostre país a reflexionar sobre una eina tant important, crec jo, per impulsar d'aquesta nova societat del coneixement.

Els que creiem que aquest és el futur i que no hi ha marxa enrere en aquest camí, hem de treballar perquè tots els instruments que ara per ara tenim a l'abast serveixin al màxim per aconseguir aquest objectiu. El Telecentre és indubtablement un d'aquest instruments, però, instrument que ja forces anys que esta fent les seves funcions.

És evident que l'estat de la societat del coneixement no és el mateix l'any 2006 que l'any 1998 ni que el 1999 ni tant sols del 2004. Tot canvia dins d'aquest entorn amb una rapidesa inusitada en altres àmbits i per això encara estem més obligats a reformular i adaptar aquestes eines al pas del temps i a les necessitats de cada moment. El que és difícil es trobar espais de reflexió i anàlisis que aportin un valor al dia a dia de les persones que treballen dins d'aquest entorn.


És per això que m'agradaria animar-vos a participar en uns dels debats més importants que es faran en els propers mesos i potser anys i que té com a marc de reflexió i d'actuació a la vegada el Ciberespai. Estic parlant del III Congrés Online de l'Observatori per a la Cibersocietat, en concret, juntament amb el sociòleg i professor de la universitat Complutense, José David Carracedo i d'en Fernando Garrido, també sociòleg força rellevant pel que fa a l’anàlisi del ciberespai, sobre tot a Galícia, tirarem endavant el debat en el grup de treball A10: "Los Telecentros, ¿un recurso necesario para alcanzar una sociedad más libre?".

Creiem que seria bo que tots hi participéssiu ja sigui, mitjançant la presentació d'una ponència, participant en els debats de la pròpia plataforma del Congrés o, simplement llegint i estant al cas del que s'està debatent en el grup de treball. No podem deixar passar l'oportunitat d'aprofitar ocasions com aquestes per participar en el disseny del que ha de ser el futur de la anomenada Xarxa, ja que estem parlant del Futur en majúscules.

Si voleu començar a treballar en el projecte podeu contactar directament amb mi, feina n'hi ha molta!